Samfunnet rundt oss er i endring og næringslivet vil endre seg mer de neste fem årene enn de siste 15. Det betyr at hver enkelt bedrift må tilpasse seg en ny fremtid. Den nye fremtiden representerer den omstillingen vi må igjennom. Hva bør vi tenke på, og hvordan skal hver enkelt gjennomføre omstillingen mest mulig effektivt?

 

 

«Å vite hvilke elementer som må være med i en omstillingsprosess er vesentlig for å gjennomføre prosessen mer effektivt, med mindre motstand og med høyere presisjon»

 

RUNE FORTUN

TRENER

«I den praktiske tilnærmingen  er rekkefølgen i prosessen vesentlig for en vellykket omstilling.

Vår erfaring er at mange begynner i feil ende»

 

 

BRITT S. HØIER HOEL

TRENER

Hvilke premissgivere påvirker omstilling

 -uansett og alltid?

Hvilke elementer er det som må være med?  Og ikke minst: hvordan hører disse elementene sammen? I denne videoen får du vite mer om det.

 

Hvordan, og i hvilken rekkefølge bør en omstilling gjennomføres?

Det er viktig å ha en strategisk og praktisk tilnærming til omstillingsprosessen. Hva bør strategien inneholde, og kanskje det viktigste: i hvilken rekkefølge bør innholdet i strategien ha? Lær mer om dette i denne videoen.

 

Visjon som verktøy i en omstilling

Vår påstand er at det er avgjørende å få på plass en god visjon og bruke den som retningsgiver i hele omstillingsprosessen. Hvorfor mener vi det? Hva kan en god visjon som brukes aktivt tilføre? Dette belyser vi nærmere i denne videoen.

 


Vil du ha mer informasjon?

Fyll ut kontaktskjema under så får du tilgang til mer informasjon. Vi kommer ikke til å spamme deg ned. Du kan også kontakte oss på telefon eller mail. Kontaktdata finner du nederst på siden

Besøk gjerne våre hjemmesider:

 

http://www.not-yet.no

Om oss

 

Not Yet AS er et konsulenthus som jobber med mennesker i endring og omstilling. Vi har lang erfaring med å drive igjennom vellykkede omstillingsprosesser for selskaper i hele Norge. Vi jobber både med enkeltindivider, grupper og hele organisasjoner. Hovedmotivasjonen i alle våre prosjekter er ikke bare at det skal ha som hensikt å oppnå omstilling og nye mål på selskapsnivå, men det skal også medføre en (enda) bedre hverdag for hver enkelt.

 

Not Yet AS har utstrakt erfaring fra omstillingsprosjekter over hele landet. Felles for de aller fleste av disse prosessene er at de er teknologidrevet i den forstand at teknologien endrer både måten man jobber internt, og hvordan kundene opererer. En annen fellesnevner er at det ofte har vært en utfordring å få medarbeiderne til å gjennomføre de endringene som kreves i hverdagen får å få en vellykket omstilling for selskapet. Vi tror at dette er noe mange kjenner seg igjen i. 

 

Not Yet AS sin omstillingsmodell er basert på denne erfaringen. Vi har laget en enkel modell og prosess som gir en effektiv omstilling med et klart målbilde og strategi for hvordan man skal komme dit. Med alle medarbeiderne om bord.

 

Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale.

 

Kontakt oss

Ta gjerne kontakt på telefon eller send oss en e-post.

E-post til Britt

Telefon til Britt

413 19 136

E-post til Rune

Telefon til Rune

979 72 358